dijous, 7 d’octubre del 2010

Panchira ( パンチラ ): L'art d'espiar calces

Doncs si ... un altre post de temes sexuals amb japonesos jajajaja. Avui parlaré sobre la paraula panchira ( パンチラ ). L'origen de la paraula, que data més o menys de 1955, és de quan els americans van començar a exportar roba interior al Japó. La paraula feia referència a una expressió col·loquial que era usada per les dones japoneses per dir a les seves companyes que les seves calces estaven a la vista.

En l'actualitat el significat seria més o menys "fer una miradeta a les calces d'una noia", on pot ser una situació que s'ha produït de manera accidental, com per exemple: per culpa del vent o al ajupir-se... etc. o de manera més directa, com seria posar-te al costat d'una noia al metro per poder fer un cop d'ull, o una foto sense que la noia s'assabenti. Aquesta segona connotació tindria un punt entre fetitxista i voyerista molt japonès.
Els japonesos que des de sempre els ha agradat mostrar la seva cultura als còmics, no podien deixar de banda el "panchira" i per això ha aparegut en molts. Els japonesos no van començar seriosament a explorar els temes eròtics fins als anys 60, quan l'antic sistema de préstec de llibres que hi havia instaurat al Japó és va col·lapsar degut a que tenien mancança a l'hora de fabricar llibres, però amb l'arribada del món accidental i les seves màquines és van començar a editar més llibres a preus més econòmics els quals la gent ara podia tenir en propietat, i mica a mica van començar a aparèixer còmics amb temes violents, sexuals ...etc.

Ara un lloc normal on hi van els "panxeristes" és al metro. Des de la sortida al mercat de telèfons mòbils equipats amb petites càmeres s'ha convertit en un vici per molts japonesos fetitxistes. Si aneu al metro, i us fixeu en els cartells, segurament podreu veure un com aquest ( a l'esquerra ). Sí, sembla mentida, però és un tema que dona molta guerra a les autoritats locals, ja que és molt complicat detenir a aquests individus, on normalment la noia no és conscient de que li estan fent una foto a les seves calcetes. 

El vici del "panchira" ha arribat a un punt en el que hi han diferents manuals on t'ensenyen com t'has de posar per no tenir cap complicació a l'hora de donar una "miradeta" a l'interior d'una faldilla. Com és pot veure en l'imatge ( a la dreta ) t'expliquen amb tota exactitud de com t'has de posar, quants esglaons as de deixar... etc. per obtenir el teu "premi" de manera senzilla. Però clar, les noies japoneses que no son ximples han sabut explotar l'art del "panchira". Hi han moltes noies cantants, idols, actrius... etc. que quan la seva fama comença a caure, utilitzen el "panchira" per tornar a tenir fama i d'aquesta manera surten en algun programa. Però també ho fan directament per tenir més públic en el concert o simplement perquè és volen fer super famoses com és el cas que es veu a la foto.




Actualització 21 - Octubre - 2010: Mireu que m'ha arribat, un rellotge de panchiras ... realment estan molt malament aquests japonesos ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada