dijous, 28 d’octubre del 2010

Dekotora: Tuning de camions japonesos

Jo mai acabaré d'entendre l'art del tuning, tant en cotxes com en altres vehicles. El tuning japonès és diferent al europeu o al americà. Aquí entenem el tuning com una modificació del vehicle, normalment del exterior, perquè la gent pugui veure clarament que el nostre cotxe és diferent al d'altres. Però el tuning japonès de cotxes japonesos ( recalcar això ja que son molt obsessius amb el cotxes estrangers i els agrada més les seves marques ) és molt diferent, a ells no els hi agrada que el cotxe en si sigui vistós al ull si no que prefereixen modificar el rendiment mecànic i ser ells els que gaudeixen de la modificació ( això es pot apreciar en la sèrie Initial D ).

El tema de no voler semblar diferent, però realment ser-ho, passa en molts aspectes. Per exemple hi han cases on l'exterior ( façana ) és molt simple, però l'interior està molt elaborat i molt estudiat perquè la gent que hi viu estigui ho més còmode possible.

Però tota regla té una excepció, ja que el que he dit en les línies superiors no es aplicable als camions. No se molt bé el motiu d'on bé aquesta tradició, però diuen que tot va començar en 1975 amb una sèrie de 10 pel·lícules anomenades Torakku Shōnen (  トラック野郎 ) on el personatge principal anava en un camió tunejat.

Aquest tipus de tuning extern extrem s'anomena Dekotora ( デコトラ ) i està present a tota Asia. No conec gaire les lleis que permeten fer aquestes modificacions als camions, però la veritat es que si surts de les ciutats més grans et pots trobar camions amb aquest aspecte per les carreteres del país, ja que son utilitzats com camions normals. Hi han tres tipus d'art Dekotora: Kansai, Retro i Kanto. L'origen del Dekotora no està massa clar, ja que abans de les pel·lícules ja hi havien camions amb aquestes modificacions, pocs però hi havien.

A partir de 1990 aquest art va començar a estar molt influenciat per els manga i Gundman. Una cosa que m'ha cridat l'atenció és que als llocs que he trobat que parlen d'aquest art però no els hi agrada, diuen que aquests camions semblen un pachinko amb rodes, però la veritat es que és una altre manera d'expressió del art japonès.



Dekotora art truck from Japan --

Decotora Japanese art truck --
Deco-tora art truck from Japan --
Dekotora Japanese art truck --
Deko-tora art truck from Japan --
Custom trucks from Japan --
Extreme Japanese truck mod --

Customized Japanese truck --
Gundam truck from Japan --

Japanese Gundam truck --
Dekotora art truck from Japan --
Dekotora art truck from Japan --
Gundam-style decotora --
[Dekotora art truck from Japan --
Extreme custom trucks from Japan --
Custom Japanese trucks --
Dekotora art truck from Japan --
Deco-truck from Japan --
Deko-tora art truck from Japan --
Decorated Japanese truck --




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada